fredag 3. april 2009

Ringenes Herre ! x'D

I nosken ser vi den første Ringenes Herre filmen.

Ringenes herre er nå delt inn i tre langfilmer; Ringens brorskap, To tårn og Atter en konge. Regissøren for filmene heter Peter Jackson.

Handlingen fra den første filmen filmen:
Ringenes Herre forteller om den unge hobbitten Frodo som arver en tilsynelatende uskyldig ring av sin onkel, Bilbo. Frodo oppdager at ringens opprinnelige skaper, den onde trollmannen Sauron, desperat leter etter ringen. For det er en ring med mange onde krefter som kan gjøre det mulig for Sauron å forhekse beboerne i Midgard. Skal ringen miste sin kraft, må den kastes i Dommedags juv i Mordors land. Et utvalgt følge blir med hobbitten Frodo i spissen, og begir seg i vei på det store oppdraget, en vandring fylt av eventyr og utfordringer.....

Filmene har blitt innspilt på New Zealand og har vært den største produksjonen i New Line Cinemas historie.Tolkiens mytiske fortelling om det godes kamp mot det onde har solgt i mer enn 50 millioner eksemplarer over hele verden og blitt oversatt til 25 ulike språk.

Litt fakta om forfatteren Tolkien:
John Ronald Reuel Tolkien ble født den 3. januar 1892 i Bloemfontein, han døde 2. september 1973 i Bournemouth. Han var en engelsk forfatter og akademiker av tysk avstamning. Han var professor i angelsaksisk ved Universitetet i Oxford fra 1925 til 1945, og fra 1945 til 1959 i engelsk språk og litteratur. Han ble utnevnt til CBE i 1972. Familienavnet Tolkien er avledet av tysk tollkühn som betyr dumdristig.


Av personene i filmen liker jeg best Legolass ! :D <3
Det er Orlando Bloom som er skuespiller for han. Og jeg synes han er søt og han passer godt inn i den rollen.. ;DD

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar